Vaguistes per la dignitat

Un centenar de persones han participat en un acte a les cotxeres de Sants, el divendres 15 de febrer, per donar suport als tres acomiadats de SEAT en vaga de fam.

 Tres dels 660 treballadors acomiadats de SEAT el Nadal de 2006 realitzen des del passat 3 de febrer una vaga de fem indefinida a les portes de la planta de Martorell de la multinacional. Un dels vaguistes, Wenceslao Calero, ha patit una pèrdua de coneixement el passat 14 de febrer, fet pel qual ha estat ingressat a l’Hospital de la Vall d’Hebrón de Barcelona.

 Els tres vaguistes denuncien la greu situació que pateixen 66 dels acomiadats, que havien d’haver reingressat a l’empresa l’1 de gener de 2008 segons els acords de l’ERO, però que la direcció de SEAT es nega a readmetre. Els tres treballadors en vaga de fam han comptat amb el suport de la CGT i la Xarxa contra els tancaments, a més de múltiples col·lectius i organitzacions polítiques i sindicals.    

 Els fets es van precipitar el passat 14 de febrer, després d’11 dies de vaga de fam, quan el vaguista Wenceslao Calero, va patir una pèrdua de coneixement com a conseqüència d’un sever descens de la tensió arterial. L’equip mèdic que realitza el seguiment de la vaga de fam ha indicat la necessitat de traslladar el treballador a l’Hospital de la Vall d’Hebron, on li han diagnosticat astenia, debilitat muscular, hipotensión arterial i pèrdua de pes d’entre 8 i 10 kg, estrés digestiu i afectació metabòlica.