Suspeses les ballades a la plaça Osca

El Districte Sants-Montjuïc ha suspès indefinidament el cicle de ball folk que organitzava l´associació l´Ull i l´Ai. Des de feia un temps, cada quart diumenge de mes hi havia un concert i un taller obert de danses. Per la Plaça han passat grups com La Portàtil FM, Amanida Folk o Bauma, i s´hi han ballat danses catalanes i d´arreu. Ara, el barri es queda sense una de les seves poques activitats vinculades a la Cultura Popular i Tradicional.

L’estiu de 2006 el Districte va contactar amb l’Ull i l’Ai, associació que té la seva seu al Centre Social de Sants, perquè volia tenir una actuació de danses i música tradicional al barri. Des de llavors l’associació duia a terme aquesta activitat, fins el mes de novembre de l’any passat.

A mitjan desembre de 2007 l’associació va presentar la programació per a la següent temporada. Al cap d’una setmana va rebre l’avís que potser no s’acabaria realitzant, ja que encara s’havien d’aprovar els pressupostos. Si el 27 de gener s’havia de fer la primera ballada, el dimarts anterior el Districte va confirmar que finalment no es durien a terme, per qüestions pressupostàries. Amb les activitats programades i les actuacions emparaulades, ha calgut comptar amb la comprensió dels grups, que en la majoria han accedit a cancel•lar el seu compromís.

Segons Bet Vallcorba, membre de l’Ull i l’Ai que des del principi s’encarrega d’aquesta activitat, el Districte ha sol•licitat reunir-se amb l’associació per explicar els motius d’aquesta decisió més extensament, reunió que es celebrarà la setmana vinent.

La mesura resulta difícil d´entendre ara que l´Ajuntament de Barcelona ha augmentat en els seus pressupostos de cara al 2008 la partida destinada tant als Districtes com a la Cultura Popular.