Parcs i Jardins impossibilitza L’AcampaSants 2008

Des de fa un parell d’anys els caus i esplais del barri es reuneixen per tal de coordinar les seves activitats, conèixer les seves formes de funcionar i per sobre de tot donar a conèixer la feina que aquestes entitats del lleure educatiu porten a terme d’una forma altruista.

Sants, Hostafrancs i La Bordeta són barris on, tot i les dificultats que aquestes entitats es troben (lloguers d’espais, manca de voluntaris…) hi ha una gran quantitat de grups, pertanyents a federacions diverses, com són els agrupaments escoltes Montserrat Xavier, Puig i Moliner i Skues, el MIJAC i els esplais Espurna, Sant Medir, Turons i Xiroia.

A l’inici d’aquest curs totes aquestes entitats varen pensar una nova campanya que fos molt cridanera i que els permetès reivindicar la funció dels educadors en el lleure, així com fer quelcom de nou i divertit per als nens. Després de valorar-ho es va tirar endavant el projecte Acampasants, que pretenia reunir el dia 12 d’abril a tots els nens dels caus i esplais del barri (més de 400) en una acampada nocturna al Parc de l’Espanya Industrial i amb un matí de diumenge de jocs i esmorçar per a la resta de nens del barri.

Després de presentar tots el permisos requerits i solucionats temes fonamentals, com la seguretat i l’higiene del parc, el projecte va engegar, aparentment amb la conformitat del Districte. Però recentment caus i esplais han rebut la negativa per part de Parcs i Jardins de Barcelona, que és qui gestiona el manteniment de l’Espanya Industrial, alegant que segons la llei del civisme acampar a la nit a un parc no és permès.

Davant d’aquesta negativa caus i esplais han decidit no resignar-se i reformular la jornada d’educació en el lleure en un format més senzill però no per això menys divertit o menys reivindicatiu. Paral•lelament les entitats del lleure tampoc tanquen la possibilitat a fer un manifest de rebuig a aquesta negativa, així com la de portar a terme alguna acció més.