La Quinkalla amenaçada de desallotjament

Façana de la Quinkalla 

Des del passat 16 de novembre la Quinkalla té data oberta de desallotjament. La casa del carrer Masnou porta prop de dos anys i mig okupada per un grup de joves del barri, que van fer seu un immoble en desús i creixent estat de deteriorament.

 
L’ordre de desallotjament arriba després d’un periple judicial que ha enfrontat als esquàters i l’empresa propietària de la casa, la constructora Integral de Aparcamientos S.A.. La constructora ha utilitzat tots els mitjans per fer fora als ocupants de l’immoble; la via judicial per una banda, però en veure qua aquesta s’allargava també van optar per  les coaccions als seus habitats mitjançant mercenaris, amenaçes i el mobbing als altres veïns. Durant una temporada els inquilins d’aquesta casa okupada van haver de suportar les visites d’homes armats amb armes blanques, i de vigilar la seva casa de dia i de nit per evitar les seves agresions.

Finalment les pressions de l’empresa al poder judicial han acabat amb una ordre de desallotjament cautelar com a resposta.

 
El cas començava poc després de l’okupació de l’immoble fa tres anys, quan els propietaris de l’edifici van presentar una denúncia al Jutjat d’Instrucció número 31 de Barcelona. El resultat del judici seria favorable als denunciants, però un recurs dels esquàters resolt favorablement el passat juny de 2005 aconseguí paralitzar el desallotjament. Així els joves aconseguien plantar cara a la immobiliària i a l’especulació que pateix la ciutat comtal. Poc desprès Integral de Aparcamientos respondria a la jugada amb un nou recurs, aquest cop a l’Audiència Provincial, que a la seva vegada acabaria cedint a les exigències de la constructora, i ordenant al Jutjat d’Instrucció de Barcelona que executés una ordre de desallotjament cautelar. Es dona la casualitat que aquest serà el primer desallotjament que els mossos d’esquadra faran al barri de Sants.

 
S’ha convocat una concentració de suport davant de la casa okupada en el moment en que l’intentin desallotjar per la força. En cas que s’aconseguís desallotjar l’immoble, hi ha convocada una manifestació pels carrers del barri que sortiria de la Plaça de Sants a les vuit del vespre el mateix dia del desallotjament.