Maulets en defensa del territori

El passat divendres 14 de març, Maulets, l’organització de joves independentistes i revolucionaris, va realitzar al Centre Social de Sants la projecció dels vídeo, Les Ferides de la Terra i Tranxgènia, en el marc de la seva campanya nacional en defensa del territori. Aquesta campanya es centra en els següents eixos: En les darreres dècades els Països Catalans estem immersos en un procés de terciarització de l’economia. Això no vol dir altre cosa que l’economia catalana està abocada, cada dia més, al sector serveis i en especial al turístic. Aquesta evolució ens està portant a una precarització del treball, que condemna al jovent a feines temporals, mal pagades i amb poques mesures de seguretat. Un procés, doncs, que no ens ofereix sortides com a joves de les classes populars sinó que ve marcat per les grans multinacionals i els governs afins. Aquest procés de terciarització i conversió dels PPCC en el gran balneari d’Europa ha despertat l’instint més salvatge de l’economia de mercat i els seus agents que han vist en el sòl una oportunitat de negoci. L’especulació amb els terrenys o amb els pisos ja construïts ha fet disparar els preus del m2 i directament el de l’habitatge. La resposta de l’administració pública, de la classe política, ha estat requalificar el sòl propietat de les immobiliàries, constructores i promotores o fins i tot apuntar-se al joc de l’especulació ajudant així a disparar-ne el preu. És aquesta associació entre màfies immobiliàries, ajuntaments, governs i partits polítics que han fet que l’emancipació del jovent als PPCC sigui pràcticament impossible. Aquest desenvolupament econòmic del sector turístic ha fet dels PPCC un territori temàtic. Ens volen convertir en un balneari i això comporta que els diferents punts del país pateixin les agressions en funció de l’espai econòmic assignat. Mentre que el litoral i les illes reben el flux turístic més gran destruint així la costa, les terres de l’ebre han de resistir el pes de les centrals nuclears i els vessaments i transvasaments, el pirineu les pistes d’esquí i l’interior el despoblament i la fi de l’agricultura i la ramaderia. Mentre parlen de sostenibilitat veiem com el seu desenvolupament ens porta al consum irracional dels recursos naturals. L’aigua que volen no serà per llaurar sinó per regar golfs, urbanitzacions i omplir piscines i parcs temàtics. L’energia de la Molt Alta Tensió (MAT) no serà per necessitat dels i les catalanes sinó per Marina-D’Or, Terra Mítica i altres zones d’oci. No serà el TAV per les persones sinó per les relacions econòmiques amb Madrid i París mentre el transport públic continua donant un mal servei a preus abusius. Davant les agressions al territori, la precarització de les condicions de vida i l’economia de mercat sense escrúpols el jovent dels Països Catalans prenem la paraula i cridem a la revolta per aturar els monstres d’acer i de ciment que fan de casa nostra un balneari de destrucció. Fruit d’aquesta lluita, són dos els vídeos que hem editat. El primer, Arrels de Lluita, mostrava la lluita dels veïns i veïnes de la comarca de l’Horta contra la destrucció dels barris i de l’horta. Ara, sota el títol de Les Ferides de la Terra hem realitzat un vídeo on intentem resumir les diferents lluites en defensa del territori i per un habitatge digne que s’han produït els últims anys als Països Catalans. Pel que fa al documental Tranxgènia, en el que vam poder veure la problemàtica que implica el conreu de transgènics, tant per la salut de les persones, com pels conreus tradicionals i ecològics.