Entrevista a Pau Domingo, monitor de l’esplai Sant Medir

Recentment ha arribat la noticia que les diverses entitats de lleure educatiu de Sants comencen a treballar conjuntament, muntant actes de promoció i defensa de les seves activitats com el proper AcampaSants 2008.

Com us vareu començar a coordinar?

Individualment ja s’havia comentat que estaria bé fer activitats conjuntes, doncs, tot i que molts monitors ens coneixiem personalment, en conjunt només coincidiem per muntar el Correllengua. Però el cert és que l’iniciativa va vindre de fora, quan desde el Secretariat, per un projecte realitzat amb la Fundació Jaume Bofill, ens van cridar per fer una reunió. Desde aquella primera trobada, a la que van assistir cinc esplais o agrupaments, es va anar creixent fins a descobrir que al barri hi havia deu entitats de lleure, algunes de les quals, tot i estar aprop, no ens coneixiem entre nosaltres.

Quins foren els principals objectius?

Principalment que no fos una trobada un cop al mes per filosofar sobre l’educació en el lleure. Es va decidir que calia que els equips de monitors i els nens es coneguessin. Per això varem fer les reunions itinerants pels diversos locals, per saber qui erem i on erem. També varem creure que calia donar a coneixer al barri la tasca que realitzavem, per sobre dels noms de cada entitat i trencant amb els topics que sovint patim.

Quines foren les vostres primeres actuacions?

Amb el suport del projecte Temps de Barri es van editar posters i guies amb les informacions de totes les entitats. També es va fer un sopar conjunt per tal que els equips de monitors es coneguessin. A partir d’aqui es va començar a treballar per realitzar un acte a la primavera.

Quin acte volieu realitzar?

Primer es va plantejar una festa infantil, però no ens va motivar excesivament, doncs el format ja era molt vist, i varem decidir fer una acampada nocturna a l’Espanya Industrial, doncs així ens podiem mostrar en estat pur, fent allò que fem quan som a la muntanya.

En quin punt esteu després de la negativa?

Hem decidit buscar alternatives per realitzar els objectius marcats, i continuar lluitant per realitzar l’acampada, ja sigui aquest any o al proper. Creiem que l’AcampaSants significava molt més que anar a dormir sobre la gespa.

Pau Domingo
Monitor de l’esplai Sant Medir.