Les lluites obreres del segle XXI

En els darrers mesos s’estan produint un seguit de lluites obreres amb majors i menors èxits, per tal de donar-les a conèixer i debatir sobre les lluites obreres actuals es va fer a la capella de Can Vies un xerrada el 12 de març.

La iniciativa va sorgir perquè un grapat de joves ha realitzat un documental sobre les lluites dutes a terme entre el 2007 i el 2008 de tres col.lectius de teballadors (FRAPE, els conductors d’autobusos de TMB i SEAT). El seu objectiu era donar veu als treballadors. Les tres lluites tenen en comú que s’emmarquen dins de l’ofensiva neolliberal de voler augmentar els costos a costa de les condicions laborals dels treballadors. Fet que s’agreuja per la conformitat dels grans sindicats que són els que negocien amb les patronals i la Generalitat. L’únic cas que ha pogut seguir amb la lluita desmarcant-se dels grans sindicats han estat els conductors d’autobusos perquè s’organitzen en una assamblea de treballadors.

El gran problema que es troben actualment les lluites obreres és la publicitat que fan les patronals de què són grups radicals i violents de treballadors que només miren per als seus interessos personals així com la guerra psicològica que pateixen per part de les direccions de les empreses per a dividir els treballadors i devilitar la lluita.

Tot i això, també va quedar clar les ganes de seguir lluitant perquè els drets dels treballadors no siguin trepitjats en cap cas. Redirigint les lluites cap a realitzar unes assamblees de treballadors únides i fortes tal i com estan realitzant els treballadors de TMB i no deixar-se enganyar pels tripijocs de les empreses i els delegats dels grans sindicats.