Es fa públic el manifest de Ens Plantem

Els espais de lleure educatiu del barri, davant la impossibilitat de realitzar l’AcampaSants en les condicions que desitjaven i davant les dificultats que es troben per realitzar les seves activitats han decidit treure un manifest que podeu llegir a la continuació de la notícia. A més tenen previst realitzar les mateixes activitats que tenien programades a excepció de l’acampada nocturna el proper 12 d’abril. Les entitats del lleure del nostre barri que donen suport a aquestes jornades són l’A.E.I.G. Montserrat Xavier, Agrupament Escolta SKUES, Esplai Sant Medir, Esplai Turons, Esplai Xiroia, MIJAC Sant Medir, Esplai La Lluna i Agrupament Escolta Joan Maragall.

Més informació a Ens Plantem
Video relacionat: Ens plantem!

A tots aquells que treballem en el camp del lleure educatiu ens agrada molt la nostra feina, doncs el cert és que tot i que no ens resulta gens fàcil portar-la a terme, encara som molts els que cada dissabte (i moltes altres hores, entre setmana) dediquem el nostre temps als altres, sense esperar una recompensa econòmica.

Per això hem decidit fer aquest manifest, perquè creiem que podem fer les coses encara millor, i perquè estem disposats a fer-les, però creiem que primer cal que es reconegui la nostra tasca com tal, aconseguint com a mínim que ningú ens la dificulti encara més.

Per això Ens plantem perquè som molts els que caminem en aquesta travessa del lleure educatiu, que sovint és aventura, i perquè ja fa molt de temps que varem iniciar aquesta marxa.

Ens plantem perquè estem cansats de fer voltes i voltes per uns camins burocràtics on no hi ha cap brúixola que ens marqui el nord, que ens ajudi a l’hora de solucionar tota la paperassa per poder fer allò que realment volem, educar.

Ens plantem perquè no tenim sostres on desenvolupar les nostres activitats si no és pagant uns lloguers abusius, que nosaltres, que no volem fer d’això un negoci, no ens podem permetre.

Ens plantem per poder reclamar, ja que no tenim ni centres públics per a joves (i en molts casos ni locals privats) l’ús de l’espai públic com a espai de convivència, socialització i aprenentatge.

Ens plantem perquè creiem en la tasca social que realitzem, i creiem que esdevenim llocs clau de socialització dels infants i d’integració dels nouvinguts. Perquè al cap i a la fi creiem que estalviem una feina i uns calers a les institucions que no es corresponen amb les ínfimes subvencions que rebem.

Però com som persistents i creiem en allò que fem volem seguir treballant per a les nenes i nens del nostre barri. I per això us convidem a la festa que farem el matí del proper 12 d’abril al Parc de l’Espanya Industrial.

Entitats de lleure de Sants