Els veïns del Camí de la Cadena seran reallotjats

L’Ajuntament de Barcelona ha reconegut, finalment, el dret que tenen els veïns del camí de la Cadena a ser reallotjats en els pisos de protecció oficial que es faran al carrer Constitució dins l’operació de Can Batlló.

Avui, 3 d’abril de 2008, Marta Perelló, advocada de l’Ajuntament de Barcelona, en una reunió al Centre Social de Sants, ha explicat els requeriments perquè això es pugui dur a la pràctica. En primer lloc han d’estar empadronats. Aquest fet els hi dona dret a ser reallotjats. Les condicions del reallotjament (despeses de trasllat i règim dels pisos de protecció oficial) vindrà donat per les rendes de les diferents famílies.

La fa més de 10 anys, quan l’Ajuntament va presentar el primer projecte de modificació del PGM de Can Batlló, que les entitats del barri (Centre Social de Sants, Associació de Veïns La Rambla de la Bordeta, Associació d’afectats Constitució-Parcerisa “La L” i la Comissió de Veïns de la Bordeta) van informar que hi havia uns veïns al Camí de la Cadena, que pagaven lloguers i estaven empadronats i que, malgrat això, no constaven enlloc dels diferents projectes que s’han anat fent.

En aquests anys, des de la Comissió de Veïns, hem promogut un parell de censos d’aquestes famílies recollint documents que acreditaven els seus drets en ser inclosos dins l’operació de Can Batlló. L’últim, presentat el passat 25 de gener a l’Ajuntament, ha servit perquè aquestes famílies hagin vist reconeguts i garantits els seus drets.