Crònica d’un aniversari

«En nom de les persones que fundàrem LA BURXA, vull felicitar l’equip actual per fer-la arribar més enllà del que nosaltres imaginàvem», declarava Roger Sánchez Amat en un moment del sopar d’aniversari. «Volíem fer un projecte de llarga durada», afegia, «però no pensàvem que arribaria a complir 10 anys». Al parlament d’en Roger li seguiren els aplaudiments i els pastissos d’aniversari –ja que n’hi havia més d’un–, i les membres de LA BURXA que es trobaven presents bufaren les 10 espelmes i demanaren 10 anys més de comunicació popular per al barri de Sants.

Poc abans, la Laia Sánchez Amat, una de els membres de LA BURXA, donava les gràcies als més de 50 assistents que s’havien acostat a celebrar una data tan assenyalada. «L’aniversari va ser al març», explicava la Laia, «però volíem fer-ho bé i per això hem trigat tant a convocar el sopar». I és que els darrers mesos no han estat gaire fàcils per al periòdic santsenc, que des de l’agost fa una crida al barri per augmentar els seus efectius humans. Tanmateix, la nit del dissabte 19 d’abril tot era alegria; 10 anys de projecte voluntari són una prova de compromís i consolidació, i, per si fóra poc, la crida comença a donar fruits i LA BURXA estrena nous coordinadors de secció a més de nova maqueta.

Sopar de qualitat

El sopar, com LA BURXA, va ser un exemple de participació col·lectiva. Membres de la Burxa, ex-membres i simpatitzants aportaren el seu granet de sorra i conformaren una taula de menges suculentes i d’allò més variades. Amanides de pasta, cuscús i verdures, seitons en vinagre, pastissos de porros i de pollastre, humus (paté de cigrons), formatges i embotits, varietat de truites, nius de pasta de full farcits i, fins i tot, feilloas (creps típiques de El Bierzo) foren les delícies que ompliren la taula del Centre Social de Sants. I per postres, tres grans pastissos d’aniversari i pastissets de codony i formatge. Tot açò regat amb un bon vi, molts riures i llargues converses.

A poc a poc, les persones assistents marxaren però a les seues cares podies llegir-hi el desig de celebrar mols més aniversaris de LA BURXA. No seria pas pel menjar. O sí?

BURXA: per molts anys!