La salut a debat

Si a finals de març el Districte convocava una reunió informativa per presentar el Consell de Salut de Sants-Montjuïc, l’Assemblea de Barri dedicava dos dimarts d’abril per parlar precisament sobre salut. Això si, en un sentit un pèl diferent.

 

A la primera sessió, el ponent Pedro Gallego, professor de sociologia de la Salut,  introduí alguns aspectes generals sobre el concepte de salut, i de seguit es va debatre entorn les seves limitacions, les desigualtats socials en relació a la salut, el sistema sanitari.

 

El segon dia es va reflexionar sobre com intervenir des de la comunitat per “cercar eines per crear salut, per reapropiar-nos dels nostres propis recursos i ajuntar-los en col·lectiu, per potenciar hàbits i formes de vida que respectin més el nostre cos i la nostra ment”. En definitiva, eines “que ens permetin ser més saludables”, citant una de les  organitzadores.

 

Als tallers hi assistiren participants de l’Associació de Familiars de Malalts Mentals, dues metgesses, membres d’algunes entitats i veïns del barri convocats pels cartells de carrer, arribant tots plegats a la vintena.

 

Al final es va decidir crear un grup de discussió i anar reflexionant i aprofundint així en el tema, amb l’objectiu seria dur a terme alguna iniciativa per treballar en la millora de la salut comunitària. Si alguna persona està interessada en participar-hi es pot posar en contacte amb el grup escribint a l’adreça electrònica de la Burxa: laburxa@gmail.com