Una detenció en una acció contra la presència dels Mossos al Saló de l’Ensenyament

Comunicat d’Alternativa Estel i la CEPC arran dels fets i la detenció derivats de l’acció de divendres al Saló de l’Ensenyament.

Aquest divendres 24 de març un grup d’estudiants va realitzar una acció a l’stand de la parada dels Mossos d’Esquadra al Saló de l’Ensenyament al recinte firal de Montjuïc de Barcelona.

L’acció va consistir en ruixar amb pintura vermella un automòbil del cos de policia autonòmic per denunciar la seva presència en un saló d’àmbit educatiu i la hipocresia que això representa després dels casos de repressió al moviment estudiantil català transcorreguts al llarg d’aquest curs, tristament exemplificats en la cinquantena de detencions indiscriminades efectuades durant la manifestació estudiantil del passat 17 de novembre a Barcelona.

L’acció va ser durament reprimida per policies de paisà i antiavalots dels Mossos d’Esquadra amb el balanç de 5 persones identificades, una d’elles detinguda. La detinguda va ser portada a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del barri de les Corts, i fou alliberada passada la mitjanit essent-li imputats càrrecs d’agressió a l’autoritat. No obstant això, en la declaració feta als jutjats el matí de dissabte, el jutge ha considerat que no hi havia proves suficients per atribuir-li aquesta acusació i l’ha rebaixat a faltes.

Davant de tots els fets transcorreguts els sindicats d’estudiants Alternativa ESTEL i la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (CEPC) declarem que:

– Rebutgem, com hem fet sempre, la presència dels cossos policials i militars als centres educatius així com a l’esmentat Saló de l’Ensenyament.

– Denunciem el comportament dels agents de paisà i uniformats. Tanmateix l’actuació d’ahir va ser desmesurada, i més tenint en compte el caràcter familiar del saló i la presència de centenars de menors d’edat.

– Denunciem que una protesta estudiantil, pacífica, contra la repressió als i les estudiants catalanes acabés amb detencions.

– Per últim seguim denunciant la impunitat, la falta de transparència i la poca democràcia amb que actuen els cossos policials, vers el moviment estudiantil i les veus dissidents en general.

Barcelona, Països Catalans, diumenge 26 de Març de 2006

Alternativa Estel, sindicat d’estudiants de l’Esquerra Independentista.
-Coordinadora d’Estudiants del Països Catalans.