Sants es queda sense gurdwara

El primer gurdwara o temple sikh de Catalunya, i de la resta de l’estat, va obrir les portes el 1991 al número 75 del carrer Sagunt.

El passat divendres 16 de maig, però, el Guru Granth Sahib, el llibre sagrat d’aquesta religió, va ser traslladat al nou temple del carrer Rafael Campalans, a l’Hospitalet, i per a celebrar-ho se’n va fer una lectura sencera durant les següents 48 hores.

D’ençà l’any 2000 s’estava buscant un nou lloc on ubicar-lo, ja que el local s’havia quedat petit. En pocs anys ha anat creixent molt el nombre de veïns que assistien a les celebracions dominicals. Aquestes finalitzen habitualment amb un dinar comunitari, però les dimensions del local havien dut a què s’haguessin de fer fins a tres torns per poder servir a tothom. A més, en dates assenyalades, en què l’afluència de gent era més gran, calia desplaçar la celebració a recintes com les Cotxeres o Sant Medir.

Tot i que des del 2005 s’havia adquirit el nou local de l’Hospitalet, les obres de remodelacions han dut a endarrerir-ne el trasllat.