El COOP57 celebra la seva assemblea anual al Centre Social

El passat dimarts 27 de maig es va dur a terme, al Centre Social de Sants, l’assemblea anual de socis de la cooperativa de Serveis Ètics i Financers COOP57.

COOP57 és una cooperativa de serveis que destina els recursos propis a donar préstecs a projectes d’economia social que promoguin l’ocupació, fomentin el cooperativisme, l’associacionisme i la solidaritat en general, i promoguin la sostenibilitat sobre la base de principis ètics i solidaris.

En l’assemblea hi van participar més d’una seixantena d’entitats i persones sòcies i va servir per aprovar el full de ruta de creixement en xarxa d’aquesta cooperativa a altres regions de l’estat espanyol, com Aragó i Madrid, i properament també a Andalusia i Galícia, així com els comptes anuals i pressupostos per l’exercici vigent.

Amb la trobada es va poder constatar la bona forma de la que gaudeix aquest projecte d’economia social i alternativa, que es nodreix principalment de dipòsits remunerats dels socis. L’entitat alhora inverteix aquest capital en projectes de l’economia social que no volen o no poden accedir a finançament per la banca convencional i que volen promocionar l’ocupació i el cooperativisme. També a la reunió es va aprovar la participació del COOP57 en el projecte FIARE, que contempla la creació d’una banca ètica ciutadana.

La reunió anual de socis es va inaugurar amb un parlament d’un membre de l’ABS que subratllà la importància d’aquest tipus de projectes en tant que permeten recolzar projectes alternatius i generar un circuit d’intercanvi econòmic que s’allunya dels imperatius dels bancs centrals i dels mercats, incrementant la independència i l’autoorganització dels projectes d’economia social o cooperativa.

Per més informació sobre el COOP57: www.coop57.coop