‘Nosaltres Marxem’ lliura més de 350 baixes de l’església

http://www.vilaweb.cat/media/imatges/elpunt/imatges/2008/06/13/baixa/780_008_1877327_2008_06_14.jpgTal com anunciava el col·lectiu Nosaltres Marxem a l’acte d’apertura de la campanya (vore Burxa 118), el 12 de juny es presentaren a l’arquebisbat de Barcelona les sol·licituds d’apostasia recollides al barri de Sants. La campanya, iniciada tan sols 14 dies abans, ha aconseguit reunir 232 "baixes de l’església catòlica". El dia 12 una vintena de persones presentaren un total de 376 comunicacions, doncs a les de Sants s’havien sumat les recollides a les festes de Nou Barris.


+ Tres membres del grup, ahir, abans d’entrar a l’arquebisbat amb la documentació. Foto: G.M.

Al manifest inicial de la campanya el col·lectiu santsenc explicava les raons d’aquesta: "pensem que les creences i els ritus religiosos i també l’ateisme, s’han de moure dins l’àmbit estrictament personal. El fet religiós no ha de ser motiu de d’especulació, mercadeig o manipulació per part de ningú. Ara bé, com a conseqüència de l’actitud pública de la jerarquia eclesiàstica, hem decidit apostatar de forma col•lectiva". L’advocada Montse Fernández Garrido present en el lliurament d’apostasies, apuntava en unes declaracions a El Punt que «fa anys que faig tràmits per a apostasia, fins i tot per a dones grans», i afegia que els motius per apostatar són múltiples: «Per la COPE, pel concordat, pel tracte que donen als pobres, als homosexuals, a les dones que avorten…».

La campanya d’apostasia contava amb el suport d’Ateus de Catalunya , organització que fa temps que promou l’ateisme com "una actitud mental positiva que promou la llibertat de consciència i que estimula el coneixement" i que "renega de la por i de l’esperit de submissió que s’amaga darrera dels dogmes i de les creences de les doctrines religioses". 

Tot i que normalment l’arquebisbat dóna una resposta abans de quinze dies, en aquest cas els han dit que els demandants hauran d’esperar pel gran nombre de comunicacions presentades.