Convocada una cassolada per reclamar l’Espanya Industrial per a les Festes Majors

> El pols mantingut entre la organització de la Festa Major Alternativa i el Districte surt al carrer

Sembla que les negociacions pel emplaçament de la Festa Major Alternativa topen amb la postura immobilista del Districte que es nega a cedir l’Espanya Industrial. La situació nòmada que actualment pateix aquesta Festa impedeix que es desenvolupi en condicions i és per això que es demana un espai que pot complir les condicions necessàries pel desenvolupament de la mateixa. Aquesta opció es descartada des del districte de Sants perquè “té previst fer-hi algun acte de la programació oficial”. Des de l’Assemblea de Barri de Sants, com a organitzadors de la FMA es considera que aquestes activitats són de petit format i d’una creació recent, sense arrelament, serien fàcilment reubicables.

Deguda la situació de la negociació, hi ha convocada un cassolada el proper dijous 10 de juliol, a les 19h davant de la seu del Districte.

Aquest és el ban que podeu veure pel barri explicant la situació:

A tots els santsencs i santsenques :

El Districte nega un espai digne i estable a les Festes Majors Alternatives del barri!

Com ja sabeu des de fa 14 anys una bona colla de veïnes del barri de diversos col·lectius i associacions agrupats en l’Assemblea de Barri de Sants (ABS) organitzem la Festa Major Alternativa. La FMAS s’ha convertit ja en un referent dins el global de la Festa Major de Sants amb un model autogestionat, que no rep subvencions, basat en la Cultura Popular i amb vocació intergeneracional, no vol ser un simple espai de concerts pel jovent i per això necessita d’un espai adequat per a desenvolupar-hi tant els actes diürns com els actes nocturns on hi assisteixen milers de persones del barri i de fora.

És clar que l’únic espai que reuneix aquestes condicions actualment és el Parc de l’Espanya Industrial que va ser recuperat per la lluita veïnal a principis dels anys vuitanta després d’intenses mobilitzacions. Doncs bé, tot i haver presentat amb més de mig any d’antelació la sol·licitud completada amb un informe tècnic detallat de Parcs i Jardins avalant la possibilitat de fer les festes al Parc, tot i que el propi Districte ens oferia aquest espai fa tres anys, tot i que tant el Centre Social de Sants com la FAVB (Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona) han escrit un manifest en què exigeixen a l’Ajuntament que concedeixi el permís per el Parc a la Festa Major Alternativa la resposta és un NO taxatiu. I l’únic argument que utilitza el Districte és que ells hi realitzaran activitats de petit format, activitats no demanades per ningú i que a més es poden realitzar perfectament en altres emplaçaments del barri, fet que no pot suportar un esdeveniment de la magnitud de la FMAS. Així doncs l’Ajuntament del PSOE i ICV simplement denega el permís per una decisió política. No els interessa que la Festa Major Alternativa es consolidi més del que ja ho està perquè és un espai que escapa del seu control. Només és una qüestió de voluntat… que no tenen !

Tot i això esperem que la lògica s’imposi i la regidora Imma Moraleda repensi la seva incomprensible posició.

Avui com ahir l’Espanya Industrial pel veïnat de Sants !