El 4t Aniversari de l’Assemblea de Joves

> L’Assemblea de Joves de Sants va celebrar el passat 5 de juliol el quart aniversari.

Durant la jornada es va poder gaudir de les primeres olimpíades populars pels carrers del barri, d’un dinar de germanor cuinat pels veïns de l’Assemblea de Joves de Les Corts, i d’una xerrada sobre la simbologia espanyola present en la nostra vida quotidiana.

Les olimpíades populars començaven a les 12h del matí i hi van participar 3 equips. Les proves estaven repartides per varis punts de Sants:

– una cursa de sacs: la prova física de les olimpíades.
– bitlles catalanes: recuperant un joc tradicional català.
– 30 preguntes del Savi: qüestions de tot tipus per posar a prova la cultura general de les participants.
– conèixer l’autoria de 7 cites literàries: amb la col•laboració de la Ciutat Invisible.
– xut a l’especuladora: un ninot amb la cara de la regidora Imma Moraleda, ja que dóna via lliure a que el Districte i els seus funcionaris especulin amb els carrers i edificis del nostre barri.
– canvi de nom del carrer Muntadas: la família Muntadas era propietària de la fàbrica de l’Espanya Industrial, coneguda per convidar autoritats com en Franco i les gimnastes de les joventuts hitlerianes, confeccionar-hi banderes franquistes i reprimir les revoltes de les seves treballadores.
– la poesia de la victòria: es donaven 10 minuts perquè l’equip escrivís una poesia sobre la seva victòria a les olimpíades.
– a més a més, entre prova i prova, les participants havien d’anar Corrents, ja que es comptava el temps que trigaven.

A continuació, ja instal•lades a la plaça Màlaga, unes 50 persones van degustar el dinar d’aniversari, on es va aprofitar per repartir el premi a l’equip guanyador de les olimpíades.

I, finalment, la xerrada sobre la simbologia espanyola i francesa i la repressió que patim els moviments socials quan la rebutgem públicament. Hi van participar més d’una vintena de persones, i els ponents eren el Martí Majoral com a Alerta Solidària, i l’Enric Estern com a repressaliat per la crema de la foto del rei a Girona. També havia d’explicar la seva situació en Franki de Terrassa, però finalment no va poder assistir-hi.

Vam optar per aquestes activitats perquè volíem fer una celebració dels nostres quatre anys de lluita de manera oberta i lúdica, però sense oblidar la nostra situació de manca de llibertat tant com a Països Catalans dintre de l’Estat Espanyol, com nivell local, com a veïns i veïnes de Sants que som i que no acceptem el model de barri que ens imposa l’Administració. Per això totes les activitats les vam fer al carrer i les vam dotar de contingut polític i reivindicatiu. es diu des de l’Assemblea de Joves de Sants (AJS-CAJEI).