Comença la Festa Major de Sants!

El pregó oficial, fortament custodiat

El passat divendres 22 d’agost van començar els actes relacionats amb la Festa Major de Sants. Les autoritats locals van fer com cada any el seu pregó des de la Casa del Mig, a l’Espanya Industrial, amb l’ajud de l’actor Carles Canut. El parc estava fortament custodiat per efectius dels Mossos d’Esquadra i antiavalots de la Guàrdia Urbana, degut al rumor que l’acte seria sabotejat. Després de fer el ridícul, les autoritats van donar pas al cercavila, que va rondar els carrers del barri.

Els carrers s’engalanen

Durant el cap de setmana els carrers han començat a guarnir-se, i la nit de diumenge ja han començat a sonar les primeres orquestres. La pluja no ha malmès la majoria dels decorats, i els únics que han hagut de refer part del decorat han estat els veïns del carrer Finlàndia.

La Festa Major Alternativa, a punt a la Plaça d’Osca

L’Assemblea de Barri de Sants ha posat fil a l’agulla i també ha decorat el seu espai. La Plaça Osca, l’espai on s’ubicarà la Festa Major Alternativa els primers dies, ja està pràcticament a punt per els primers actes de dilluns.

Demà es celebrarà el tradicional Sopar de Carmanyola, es farà el pregó i es llençarà la traca d’inici de festes. Tot seguit, els Rauxa pujaran a l’escenari per fer ballar al veïnat.

Segons fonts de l’Assemblea de Barri, el Districte encara no ha cedit l’espai de l’Espanya Industrial per als actes de divendres i dissabte, fet que crea un conflicte a resoldre en els propers dies per aquesta institució.

Per a més informació: Festa Major de Sants