L’Ajuntament vol “expropiar” la cavalcada de Reis de Sants i Les Corts

> La cavalcada l’organitza des de fa 37 anys l’associació de comerciants del carrer Vallespir.

La cavalcada de Reis, organitzada per l’associació de comerciants del carrer Vallespir des de fa 37 anys, podria passar a mans de l’Ajuntament. Els Districtes de Sants-Monjuïc i Les Corts així ho haurien pactat, deixant de banda als seus tradicionals organitzadors.

Aquest fet es va conèixer arran d’una trobada entre la regidora Sánchez, de Les Corts, i els portaveus dels grups polítics amb representació al seu districte. Segons informava el diari El Punt citant a un assistent a la reunió, l’Ajuntament va "comunicar la seva intenció de posar-se al capdavant de l’organització de la cavalcada, rellevant-hi l’associació de comerciants del carrer del Vallespir, i d’obrir-la a la participació de totes les entitats que s’hi vulguin incorporar".

L’ajuntament assumiria els més de 30.000 euros que costa la cavalcada, llogaria carrosses noves, i posaria la infraestructura i la logistica necessàries, "deixant a la lliure elecció dels antics promotors l’aportació d’algun element –com ara el vestuari dels Reis o dels patges–, a canvi de mantenir una presència minoritària en l’estructura organitzativa".

També es crearia un "comitè d’honor" de la cavalcada, presidit per l’alcalde, Jordi Hereu, i amb presència de les dues regidores i del president de l’associació de comerciants del carrer del Vallespir, i un "comitè tècnic", integrat per quatre representants municipals i dos de les entitats.

> Molt malestar entre els veïns, joc brut municipal, i possible "Cavalcada Alternativa"

Josep Marín, president de l’associació de comerciants de Vallespir, ha explicat que l’ajuntament vol justificar aquesta "expropiació" amb excuses econòmiques, denegant-los les subvencions. Segons l’Ajuntament, l’any passat els comerciants haurien rebut una subvenció que no haurien pogut justificar, fet que els inhabilitaria per rebre’n de noves.

"Està tot justificat. Als districtes perden papers per justificar l’ofec econòmic a l’entitat." Marín ha acusat l’Ajuntament de voler "expropiar amb un cost zero» la cavalcada, i ha advertit que els comerciants continuaran fent la rua "amb suport o permís de l’Ajuntament o sense".