Els borinots carreguen el seu primer castell de nou

El 3 de 9 s’havia intentat l’any passat, a la diada de Tots Sants de Vilafranca, però els nervis van jugar una mala passada a la canalla, que no va culminar-lo. Amb el nou curs, la colla es va proposar repetir l’intent al Concurs de Castells de Tarragona. Es van convocar tres grans assajos, amb uns resultats satisfactoris (fins a 150 veïns s’hi van apropar).

El diumenge 5 d’octubre sortien cinc autocars del barri, als que s’hi van afegir un de Moixiganguers d’Igualada i un altre amb Nova Moixiganga l’Algemesí. A les deu del matí començava la jornada, i a la primera ronda els Borinots coronaven el 3 de 8. A la segona ronda actuaven en solitari: era el moment de provar de fer el 3 de 9. Amb la col•laboració de nombrosos castellers d’altres colles es va formar la pinya, i el tronc va pujar amb fermesa. Aquest cop, la canalla no s’ho va pensar, i quan l’enxaneta feu l’aleta, l’alegria esclatava a la plaça. Tot i fer llenya (ai, els nervis…), això estava fet. Després es va descarregar un 4 de 8 que va permetre a la colla aconseguir la sisena plaça del concurs, un fet històric (el màxim que havia fet era una novè lloc). A partir d’aquí, la celebració es va perllongar fins la nit. El cap de colla, Andreu Botella, va mostrar el seu orgull per ser la primera colla de barri que feia un castell de nou, i va felicitar tot el veïnat que havia col•laborat.