Caos circulatori a Barcelona; les plataformes veïnals prenen el carrer.

Aquest vespre s’han manifestat per Carretera de Sants una vuitantena de veïns en defensa de la participació ciutadana en els grans projectes urbanístics que l’Ajuntament impulsa arreu de la ciutat. Els veïns, convocats per l’Assemblea de Barri de Sants i la Plataforma pel Soterrament de les vies i Contra el Plà de l’Estació, han corejat consignes com “més centres socials i menys centres comercials” i “amb Almeria nou us heu passat un ou”, en referència a la obra il·legal tolerada pel districte a aquest carrer.

Aquesta manifestació s’ha repetit a diversos punts de la ciutat, de la mà de diverses plataformes veïnals, amb l’objectiu de “saturar la ciutat” per “fer veure a l’Administració que els veïns també hi tenim a dir la nostra”, segons explicaven els organitzadors. Tots els actes han tingut una forta cobertura mediàtica, i nombrosos mitjans s’han desplaçat fins a les concentracions.

A Sants, la manifestació ha tallat el trànsit en un dels sentits a Carretera de Sants durant una hora, i ha provocat seriosos problemes circulatoris en aquesta important via de circulació. Aquesta situació s’ha repetit en altres punts de la ciutat, provocant retencions i importants desviacions de trànsit que han posat de manifest l’auge del poder d’aquest tipus de plataformes. Fa unes setmanes Clos carregava contra aquestes dient que eren “de dretes”, la qual cosa va provocar la ira per part de molts veïns compromesos.