Premien un intercanvi d’ARTIXOC als millors projectes europeus Joventut en acció 2008

El projecte d’intercanvi europeu "Sóc diferent, no sóc perillós!" ha guanyat el premi al millor intercanvi juvenil del programa Joventut 2008

El projecte, que va tenir lloc a Saldus (Letònia) va ser executat per 4 organitzacions: El Centre per Joves "Skunis" (Letònia), el Centre Ocupacional Juvenil (Lituània), Kids & Co (Alemanya) i Artixoc (Catalunya).

Els joves van tenir l’oportunitat de descobrir com l’aspecte físic dels joves, en alguns països, determina reaccions racistes envers ells.També es va parlar d’immigració, nacionalisme i del poder dels mitjans de comunicació.

Els joves van crear una obra de teatre, seguint la direcció dels representants de Catalunya (Joel Banal i Àgia Luna) i van elaborar el vestuari, maquillatge, perruqueria, attrezzo, etc, a partir de tallers d’arts plàstiques.

Tres joves de l’associació ARTIXOC, van participar a totes les activitats del projecte, durant el qual també van poder visitar diferents indrets de Letònia.

Aquesta activitat, a la vegada, s’emmarcava dins el projecte "punt de pARTida Jove" que l’entitat desenvolupa des del 2006 per tal de promoure activitats culturals que facilitin una millor integració i participació dels joves nouvinguts del Districte de Sants-Montjuic.

Trobareu més informació a: http://www.artixoc.org/