Aquest dimecres es presenta el llibre Frontera Sur a Can Vies

&gt Dimecres 26 de novembre es presentarà al CSA Can Vies el llibre Frontera Sur, Nuevas políticas de gestión y externalización del control de la inmigración en Europa.

El proper dimecres 26, La Ciutat Invisible i Virus Editorial organitzen la presentació del llibre col·lectiu “Frontera Sur. Nuevas políticas de gestión y externalización del control de la inmigración en Europa”. La presentació comptarà amb la presència d’Enrique Santamaría, professor de sociologia de la UAB , Cristina Fernández Bessa, de l’Observatori del Sistema Penal de la UB , Hibai Arbide, de l’Espai per a la Desobediència a les Fronteres, i Núria Empez, del col·lectiu Drari.

El llibre tracta del que la immigració ha estat, en els darrers anys, un factor clau per al model d’acumulació capitalista a l’Estat espanyol. Sense la força de treball d’aquests homes i dones del Sud i de l’Est, el “miracle econòmic espanyol” no hagués estat possible, doncs sectors importants de l’economia (construcció, hosteleria, treball domèstic, agroindústria,…) s’han basat en l’explotació intensiva de treballadors en situació d’indefensió, moltes vegades sense papers. En uns moments on el capitalisme pretén reestructurar-se sota la ideologia de la crisi, les polítiques repressives cap als i les migrants es reforçaran encara més.

La presentació tindrà lloc a les 20.30, al CSA Can Vies. Després de la presentació hi haurà un sopar a càrrec de companyes senegaleses.