Tapien les portes del futur Ateneu Popular de les Corts

 A quarts d’onze d’aquest matí un grup de paletes, presumiblement contractats pels propietaris, han tapiat els accessos al que havia de ser el nou Ateneu Popular de les Corts. Un grup de policies secretes han acompanyat als operaris, a l’igual que una tècnica municipal del Districte de Les Corts. A aquest grup inicial s’hi han acabat sumant diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra, una d’elles d’antiavalots.

En adonar-se dels fets, un grup de joves vinculats a l’Assemblea de Joves de les Corts (AJLC) i als col·lectius que treballaven per posar a punt l’Ateneu s’han apropat al lloc dels fets per demanar explicacions. En sol·licitar el permís d’obres o l’ordre judicial han rebut com a única resposta que ells “no son els propietaris de l’immoble”, i que per tant no hi tenien res a fer. Inicialment també s’han negat a facilitar-los els objectes que es trobaven a l’interior de la casa, tot i que finalment n’han pogut recuperar una part. “Ens han tornat un pic i una pala que no eren nostres, els nostres eren més nous i se’ls han quedat ells” manifesta una membre de l’AJLC. El desallotjament es va saldar amb dues identificacions, una d’elles d’un fotògraf de La Burxa.

La okupació gaudia del suport de part del veïnat, que veia amb bons ulls als nous inquilins perquè “volen fer coses pel barri, pels veïns”, i perquè els anteriors ocupants de la casa –que tampoc n’eren els propietaris legals- eren una família gitana que “es dedicava a destrossar cotxes i robar als veïns”. De fet, veïns i okupes es reuniran el proper dijous en l’assemblea de l’Associació de Veïns, tal i com ho tenien previst abans del desallotjament.