L’autodeterminació es fa sentir també per Sant Jordi

El dia de Sant Jordi va ser escenari un any més de la protesta i reivindicació en clau nacional. http://barcelona.indymedia.org/usermedia/image/2/40_2.jpgAquest any, i amb motiu de l’aprovació de l’Estatut del Principat de Catalunya, la campanya s’ha centrat en la reivindicació del dret a l’autodeterminació, dret per altra banda reconegut per la mateixa ONU.

Sota aquesta premissa, més de 300 persones es van manifestar pels carrers del centre de la ciutat comtal. La marxa, que va partir de la Plaça Universitat cap a dos quarts d’una en direcció a les emblemàtiques Rambles, anava encapçalada per una pancarta en la que es podia llegir Prou Estatuts, Som una nació, autodeterminació. Durant la manifestació es van corejar lemes a favor de la independència dels Països Catalans i en contra de l’Estatut recentment aprovat al Congrés dels Diputats espanyol. També es van treure pancartes de protesta contra el text estatutari davant els estands dels partits polítics que donen suport al text.
http://barcelona.indymedia.org/usermedia/image/10/28_4.jpg
La marxa va finalitzar a la Plaça Sant Jaume, amb la lectura d’un Parlament. Aquest acte s’enmarca en la campanya que des de fa mesos està duent a terme la Campanya Unitària per l’Autodeterminació (CUA), coincidint amb la reforma de l’Estatut català. Durant aquest temps, la CUA ha celebrat multitud d’actes arreu de la geografia catalana per reivindicar el dret d’autodeterminació dels Països Catalans. Aquesta tarda mateix, la CUA ha convocat una concentració davant de les seus del PP i del PSOE d’arreu dels PPCC per protestar per la reforma dels estatuts català i valencià. La cita és a les 18:30 hores.

Per més informació, consulteu la web de la Campanya Unitària per l’Autodeteminació