Els estudiants demanen el suport de la ciutadania per denunciar la brutalitat policial

>El desallotjament dels estudiants tancats al rectorat de la UB des de feia quatre mesos deriva en múltiples càrregues policials dels Mossos d’Esquadra

Després d’una jornada marcada pel desallotjament de matinada dels estudiants tancats al rectorat de la UB, i per les diverses càrregues policials contra les protestes pacífiques dels estudiants pel centre de Barcelona, els estudiants i el personal docent i administratiu contraris a Bolonya han demanat a la ciutadania que participin en la marxa de protesta contra l’actuació dels Mossos d’Esquadra. La concentració, que serà a les 8 del vespre a la Plaça Universitat, pretén denunciar l’actuació de la policia autonòmica, que ha carregat amb duresa contra els estudiants que tallaven la Gran Via a quarts de nou del matí per protestar pel desallotjament del rectorat de la UB. La policia ha tornat a carregar després de la concentració que ha tornat a tallar novament la Gran Via al migdia, i per tercera vegada davant del Departament d’Universitats, a la Diagonal, i als carrers adjacents. Allà alguns estudiants han aconseguit entrar a l’edifici, fins que els Mossos els han desallotjat violentament. Al carrer les càrregues policials han acabat amb alguns contenidors bolcats i multitud d’estudiants ferits. Fins al moment, la policia ha detingut sis persones i n’ha imputat a desenes per desobediència, mentre que els ferits es compten per desenes entre els estudiants. Diversos fotògrafs han resultat contusionats, segons ha denunciat el Sindicat de Periodistes de Catalunya, que han titllat d'”indmissible” la càrrega policial contra els periodistes. Segons els Mossos, cinc agents també han resultat ferits.

“Més propi del franquisme”
Mentre que tan el rector de la UB, Dídac Ramírez, i altres autoritats universitàries com el conseller d’universitats Josep Huguet han defensat l’assalt policial a dependències universitàries, els professors i el personal administratiu i de serveis contraris a Bolonya han emès un comunicat condemnant els fets. El seu portantveu, el catedràtic d’Antropologia de la UB Manel Delgado, ha denunciat que l’actuació dels Mossos d’Esquadra “recorda a temps passats”, en referència al franquisme. De moment, tant Iniciativa Verds com el Departament d’Interior, amb Joan Saura al capdavant, han el·ludit fet cap declaració al respecte.