El lleure educatiu esta de festa

Al llarg d’aquest any 2009 dos de les entitats del lleure educatiu del barri celebraran els seus aniversaris organitzant diversos actes oberts, a la resta de veïns i entitats.

L’Agrupament Escolta i Guia Montserrat Xavier, una de les entitats veteranes de l’àmbit del lleure ha arribat enguany al seu 75è aniversari. Per tal de celebrar aquesta fita van organitzar el passat dia 21 de març una jornada infantil oberta al Parc de l’Escorxador. Tots aquells nens, nenes i families que es van apropar al parc van poder gaudir d’una matinal de jocs ben complerta, amb tallers diversos, xocolatada i un final de festa amb l’actuació del grup d’animació la Tresca i la Verdesca.

Una altra de les entitats del barri, l’Esplai Xiroia, també celebrarà enguany un aniversari, en aquest cas el 25è. Els monitors i monitores han decidit festejar-ho amb els dos grans actes que desde fa anys l’esplai organitza. Per una banda amb el Xi-Barri, una jornada festiva que reunirà cultura popular, amb la participació d’algunes de les colles del barri, amb els concerts de Zafacón i Rumba de 9. La festa tindrà lloc al llarg de la tarda del dia 25 d’abril a la Rambla de Brasil

D’altra banda, el festeig, seguirà amb la Fira, una jornada de tallers i jocs amb la participació de molts dels que han passat pel centre al llarg d’aquests anys. Aquesta jornada tindrà lloc el 16 i 17 de maig al pati de la Parròquia dels Dolors, el lloc on Xiroia te els seus locals.