Nou desallotjament a Sants

Avui, cap a les 6 de la matinada, els Mossos d’Esquadra han protagonitzat un altre desallotjament al nostre barri. En aquest cas, la vivenda desallotjada es trovava al carrer Begur número 22, i feia gairebé 3 mesos que estava okupada. La jutgessa que ha ordenat el desallotjament ha estat el jutjat penal número 31 de Barcelona, el mateix que va desallotjar el passat 24 de gener La Quinkalla, una vivenda del barri de Sants que duia més de dos anys okupada.

Ha estat un desallotjament que s’ha produït en la fase d’instrucció del cas, de manera que als cinc habitants de la vivenda no se’ls ha comunicat res fins aquesta matinada, quan han arribat les dotacions d’antiavalots acompanyades per la secretaria judicial. El fet de que al costat de la casa hi hagués una escola, ha propiciat que el desallotjament es produís a aquestes hores de la matinada de tal manera que, a les 9 del matí, el carrer estava com cada dia, com si no hagués passat res.

Aquest desallotjament es produeix un mes i escaig després de l’onada de desokupacions que es van produir al barri a mitjan març. Els Mossos van desallotjar quatre vivendes sense ordre judicial, el que va originar una manifestació de rebuig als desallotjaments i a l’especulació dos dies després.

La resposta no es fa esperar

En protesta pel desallotjament i a favor de les okupacions, s’ha convocat una concentració el proper divendres 28 d’abril a les 7 del vespre a la Rambla de Badal.