Cloenda de temporada del “Divendres Faràndula a Sants” amb poesia combativa.

> Després d’un any del seu inici, el passat dia 5 de juny el cicle d’arts escèniques “Divendres Faràndula a Sants” va tancar la temporada, amb l’espectacle “Combat Poètic per la Llibertat, evocant el Price dels Poetes (1970)”

Per muntar aquest últim acte, el col·lectiu de l’Assemblea de Barri, organitzadora d`aquest cicle, va comptar amb el suport de la Ciutat Invisible impulsora de la idea i que s’encarregà de posar-se en contacte amb els poetes participants.

Amb la sala del Casinet d’Hostafrancs plena, l’espectacle va començar amb el passi del documental “1er. Festival de Poesia Popular Catalana”, que el director Pere Portabella va filmar al 1970, quan en el antic Price de Barcelona es va celebrar aquell festival, que es va convertir en un acte d’afirmació poètica, catalana i de les llibertats i va acollir la representació més important de la poèsia catalana del segle XX, com Joan Oliver-Pere Quart, Salvador Espriu, Josep Palau i Fabre, Feliu Formosa, Joan Brossa i molts d’altres.

Seguidament, com a homenatge a aquella vetllada, els poetes Carles Rebassa, Enric Casasses, Núria Martinez-Vernis i Francesc Gelonch, van “pujar” al ring instal·lat al mig de la Sala, i van anar recitant els seus poemes, un darrera l’altre, en un veritable combat de paraules i emocions, transmetent i encomanant-les al públic. En aquesta ocasió i d’acord amb els poetes, la recaptació de l’entrada es destinarà a la campanya de suport al Karim de Vilanova, condemnat per la seva participació a una manifestació anti-crisi.

Al mes d’octubre s’iniciarà la propera temporada i ja s’està treballant en la programació que oferirà espectacles dels diferents gèneres de les arts escèniques.

Si voleu anar rebent informació puntual de la programació del “Divendres Faràndula a Sants”, connecteu amb : comunicacio@divendresfarandula.org
També podeu visitar la WEB de Divendres Farandula