15 any de festa major alternativa

> La darrera setmana d’agost i en motiu de la Festa Major de Sants, tindrem oportunitat de gaudir d’una nova edició de la Festa Major Alternativa.

Enguany serà l’edició numero 15 i per aquest motiu s’hi destaquen algunes novetats importants. Abans de parlar del contingut del cartell, s’ha de dir que la festa es celebrarà a la Plaça Osca i al pàrquing que hi al costat de l’Estació d’Autobusos de l’Estació de Sants. Aquest serà un espai provisional, donat que el Parc de l’Espanya Industrial està en plena reforma i la seva apertura no està prevista fins el proper mes de desembre.

Així, dilluns 24 d’agost es donarà el tret de sortida amb el tradicional sopar popular i pregó de la festa a la plaça Osca, on tot seguit un concert de grups de pop i rumba, per a tots els públics, obrirà les actuacions musicals. Dimarts 25 serà la nit d’espectacles entre d’altres moltes coses i dimecres 26, també a la plaça Osca, les activitats de matí i tarde finalitzaran amb una nit multicultural i de música negra. Dijous 27 serà un dels dies grans. La festa es desplaçarà a l’espai gran del pàrquing situat al costat de la terminal d’autobusos de l’Estació de Sants. I si anys enrere artistes de la talla de la Companyia Elèctrica Dharma o Quimi Portet varen protagonitzar el cartell de la festa, aquest any i aquest dia seran els barcelonins Dr. Calypso els que portaran els seus ritmes ballables a les alternatives. Una bona ocasió per celebrar els 20 anys de Calypso i els 15 de la Festa. A més de Dr. Calypso, dos grups més acompanyaran aquesta gran vetllada. Divendres 28 és el dia del tradicional cercarrers i de la Marató de Rock Santsenc, un concert que pretén fer barri, tot ajuntant una quinzena de grups santsencs a l’escenari gran de la festa. Des del passat mes de maig, la Marató ja es va posar en marxa convocant els grups i prop d’una quinzena de bandes de tots els estils ja s’han apuntat.

El darrer dia de festes, dissabte 29 serà un dia complet i el torn del CremaPicaPuja on els Diables, els Bastoners i els Castellers de Sants actuaran alhora. La tradicional Baixada de Carretons també s’hi donarà cita la tarde de dissabte a la baixada del carrer Jocs Florals, on l’espectacle estarà assegurat i finalitzarà la Festa Major Alternativa amb un concert de rock.