Continua el silenci sobre la inundació del tunel de Riera Blanca

> Alguns veïns es pregunten si això “succeirà cada cop que plogui”.

El pas subterrani de Riera Blanca va ser inaugurat el passat 10 de setembre amb la presència de diferents autoritats entre les que cal destacar Jordi Hereu, alcalde de Barcelona, i Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet. Aquesta obra que ha costat uns 11 milions d’euros i que va durar gairebé tres anys, durant els quals el pas va estar completament tallat. Això obligava els vehicles a desviar-se força per poder anar de Santa Eulàlia a la Torrassa o viceversa. Tot i així, el passat 20 de setembre, el col·lector de Riera Blanca (Sants-Hospitalet) entre Esteràs i el pont de Santa Eulàlia (Hospitalet) van fer figa. La pluja caiguda a Barcelona entre quarts de 8 i les 9 d’aquella vesprada va aixecat diverses de les tapes de la claveguera en la confluència entre els carrers Riera Blanca i Esteràs, que es van convertir en un brollador d’aigua constant, complicant la circulació pel carrer de la Riera Blanca fins al punt que va quedar tallada la circulació en aquesta via durant mitja hora per la guàrdia urbana de Barcelona. L’estació de metro de la línia 1 de Santa Eulàlia en la boca que dona al carrer de la Riera Blanca també va haver de tancar-se en quedar inundat també el seu vestíbul.