El brindis per les preses no es farà

L’Assemblea del Barri de Sants (ABS) ha decidit finalment desconvocar el brindis per les preses que tenia previst celebrar avui a la nit en el marc de les Festes Alternatives de Sants.

L’ABS ha pres aquesta decisió després que aquest dijous el jutge de l’Audiència Nacional hagi desestimat el recurs de reforma que va presentar l’Assemblea en contra de la prohibició de l’acte. Aquest tribunal considera el brindis suposa “un acte d’homenatge als presos d’ETA”, tot i que l’ABS insisteix que el brindis està dedicat a totes les persones preses del món. I es veu la prohibició com un “atac a la llibertat d’expressió”.

L’ABS al·lega que amb la desconvocatòria pretenen evitar “qualsevol tipus desplegament policial” dins del recinte del Parc de l’Espanya Industrial on estava previst que se celebrés el brindis abans d’un concert. En aquest sentit, han volgut impedir “posar en perill o distorsionar el normal desenvolupament de la Festa Major Alternativa”.