El capitalisme i els pobres

El capitalisme no és, de ben cert, el paradís pels pobres, però si més no havia tingut històricament la virtut de premiar els emprenedors i la gent amb empenta.

Ara, la conxorxa entre entabanadors financers i especuladors immobiliaris ha posat el sistema a la corda fluixa. I el pitjor és que aquests mateixos personatges són els que exigeixen als governants mesures de càstig econòmic contra els més febles de cada país, que no en tenien cap culpa, si no volen veure’s agredits pels mercats financers que aquells mateixos controlen.

Sovint aquests entabanadors financers mouen les seves tàctiques agressives contra els pobles i contra els estats amb els diners dels nostres estalvis o dels nostres fons de pensions, que ells des de llocs de privilegi administren.
Realment el capitalisme mai ha estat una filosofia de repartiment just de la riquesa, però ara ha arribat a esdevenir pura bogeria.