L’hort comunitari de la Farga, a prop de collir enciams

> Al carrer Noguera Pallaresa número 27, en una illa interior entre Rossend Arús i Olzinelles, hi trobem l’hort urbà de la Farga, una iniciativa autogestionada per la comunitat i destinada a l’agricultura ecològica.

A l’hort comunitari s’hi començà a treballar el juny del 2010, per iniciativa de veïns i veines de la zona, algunes d’elles vinculades a l’Ateneu Llibertari de Sants, Germinal o la Xarxa d’Intercanvi de Sants, d’acord amb la Comissió de Festes de plaça de la Farga, dipositària de la clau del solar. La finca és propietat d’una petita immobiliària, que “tolera” l’existència de l’hort mentre estudia la viabilitat de fer-hi un pàrking. Actualment hi treballen unes 10 veïnes i veïns del barri de forma constant, i també hi col·laboren altres persones esporàdicament.

“Estem assessorats per un entés en cultius biològics i cerquem constantment informació per mirar de perfeccionar els nostres cultius” afirma un usuari de l’hort. I afegeix: “no més enllà de tres setmanes començarem a gaudir de la collita dels primers enciams”. De moment hi ha aparcelat i en cultiu una tercera part del total del solar, de 400 m2, i la previsió dels seus cultivadors és, a poc a poc, treballar per a cultivar-lo tot. Cada diumenge, d’11.30 a 14h, es convoca obertament a tothom qui vulgui col·laborar.

El programa “El Cargol de Sants” de Sants Ona lliure va entrevistar en el seu programa 14 dedicat als Horts Urbans a un membre de l’hort comunitari de La Farga. Podeu escoltar el programa fent clic aquí.