Acampada a la Plaça de Sants

Ahir dissabte a la nit diverses persones van iniciar una acampada a la Plaça de Sants, estenent al barri les reivindicacions de l’acampada de la Pl. Catalunya.

Una quarantena de persones es van trobar a la Plaça de Sants ahir a quarts de tres, convocades a travès de les xarxes socials, per SMS i fent servir el boca-orella. Inicialment la gent havia estat convocada al Parc de l’Espanya Industrial, però després de la confusió dels primers moments es van traslladar a la Plaça de Sants i hi van fer una assemblea improvisada. Després de l’assemblea és van penjar pancartes a la Plaça i a altres punts del barri, i les primeres persones van passar la nit a la plaça.

Avui diumenge, jornada electoral, s’ha fet una nova assemblea a les 12 del matí i un dinar popular a la plaça. A les 17h està previst que es trobin per primer cop les diferents comissions que s’han creat (coordinació general, infraestructura i comunicació), i a les 21h s’ha convocat una cassolada. A les 21’30 finalment es farà una nova assemblea en que es decidirà el futur d’aquesta acampada.

Es pot seguir l’evolució de la protesta a través de les xarxes socials  Facebook i Twitter i s’hi pot contactar mitjançant el correu-e acampadasants@gmail.com.

Es pot llegir la declaració de principis de l’acampada de Sants fent clic al botó “Llegir-ne més”.

 

 

Qui som a l’Acampada del barri Sants?

Som gent que hem vingut lliurement i de forma voluntària, que després de l’èxit i desbordament que ha suposat #acampadabcn a plaça Catalunya hem decidit estar juntes al nostre barri per extendre i ser cada vegada més en la lluita per la dignitat. No representem a cap partit ni associació. Tampoc ningú ens representa.

Ens uneix el malestar per unes vides precàries per les desigualtats, però sobretot ens uneix una vocació de canvi. Estem aquí perquè volem una nova societat que doni prioritat a la vida per sobre dels interessos econòmics i polítics. Ens sentim trepitjats per l’economia capitalista, i ens sentim exclosos del sistema polític actual, que no ens representa. Apostem per una transformació profunda de la societat. I sobretot apostem perquè sigui la pròpia societa la protagonista d’aquest canvi.

Creien que estavem adormits. Que ens podien seguir retallant els drets sense que opossessim resistència. S’equivocaven: estem lluitant- pacíficament però amb determinació – per la vida que tots ens mereixem.

Hem après del Caire, d’Islàndia, de Madrid, de plaça Catalunya.

Ara toca extendre la lluita i prendre la paraula.