Salut i força, Can Vies.


Can Vies, proper a complir 10 anys (com passa el temps!), està en perill. De fet sempre ho ha estat. El Centre Social de Sants i el de Can Vies, ben propers, hem compartit esperances, amargors, lluita i, fins i tot policies de la secreta al carrer.

En aquests anys Can Vies s’ha consolidat com un dels espais més dinàmics de joves a Sants. Hem fet allà reunions amb fred de rigorós hivern, xerrades xafogoses a l’estiu, festes, conferències i tallers.
Es fan les reunions de redacció de La Burxa i de molts grups joves. S’han preparat multitud de campanyes com les del Banc Mundial, l’Euro Cimera, o Dotzes d’Octubre. Allà s’han parit també moltes de les festes alternatives del barri, reclam multitudinari de joves a l’estiu.

Queda clar que amb aquests antecedents Can Vies és quelcom insuportable pels polítics del país, de la ciutat o del districte.  Lluitaran a mort per destruir el projecte, com van fer amb la Hamsa, amb la Casa del Mig, i com segurament intentaran fer demà amb la resta d’espais lliures.

Sent possibilistes podem oferir solucions a l’amenaça. Just al darrere de Can Vies hi ha planejat un gran equipament. Només caldria fer una permuta amb TMB (els mateixos personatges amb diferents barrets), cedir-los aquell espai i consolidar el projecte de Can Vies on és ara. Així ens estalviaríem un Centre Social destruït i un nou equipament oficial buit i sense ànima.

Però per això caldria voluntat de buscar solucions, i no creiem que sigui el cas. Ells aniran a destruir el que representa Can Vies. I nosaltres a defensar-ho. Quan vinguin, estarem preparats per la lluita.

Centre Social
de Sants