Els Mossos desallotjen ‘La Quinkalla’

 Aquest migdia els Mossos d’Esquadra han desallotjat La Quinkalla, vivenda okupada al barri de Sants des de la tardor de 2004. En un desplegament impressionant (s’han comptat gairebé una desena de furgonetes antiavalots, i un helicòpter), la policia autonòmica ha tallat el carrer Masnou per desallotjar l’inmoble. A l’entrar a la vivenda, els Mossos s’han trobat amb dos joves que han resistit despenjant-se des del terrat de l’edifici.

A la mateixa hora, diverses persones es concentraven a la plaça Osca per protestar pel desallotjament i per donar suport als joves que resistien a l’edifici, ja que un cordó policial els impedia accedir al carrer on es troba La Quinkalla. Minuts després, els Mossos han aconseguit treure als joves que s’havien penjat de la façana de l’inmoble. Mentrestant, a la carretera de Sants desenes de veïnes han tallat el carrer en protesta pel desallotjament.

Cap a les 13,30 els Mossos han deixat als joves que s’havien penjat en llibertat, després d’identificar-los.

Al voltant de les tres del migdia el grup que es concentrava a la carretera de Sants en protesta pel desallotjament s’ha disolt després d’efectuar un petit recorregut en forma de manifestació. La policia encara té acordonada la zona i un grup d’operaris treballa a l’interior de l’edifici.

Recordem que a les vuit del vespre hi ha convocada una manifestació en protesta contra el desallotjament i contra l’especulació urbanística a la plaça de Sants.