Prop d’un miler de persones es manifesten a Sants per exigir que s’arxivi la demanda contra Can Vies

Un miler de persones han participat aquesta tarda en la manifestació convocada per Can Vies per exigir l’aturada de la demanda que TMB ha interposat contra el centre social okupat del barri de Sants.

La marxa, que ha partit de la Plaça de Sants a les 7 de la tarda en direcció al Districte, estava encapçalada per una pancarta en què es podia llegir “Aturem la demanda, Can Vies és del Barri”. Darrere la pancarta hi havia representants de diferents col·lectius que donen suport a la campanya: Centre Social de Sants, Papers per a tothom, la Plataforma pel Soterrament de les Vies, entre d’altres.

Abans de sortir de la plaça, els Bastoners de Sants han ballat a ritme de gralla i membres de Castellers de Sants han fet un pilar i han desplegat una banderola que exigia l’aturada del procés de desallotjament.

La manifestació ha tingut un clar caràcter revinindicatiu, ha transcorregut de forma molt animada. Els megàfons convidaven els manifestants a cridar i s’han realitzat un parell d’aturades per desplegar pancartes. La de Creu Coberta amb Sant Roc demanava “Aturem la demanda, Can Vies és del barri”. A la plaça d’Espanya, s’han deplegat dues macro pancartes amb els lemes: “+ Centres Socials, – Centre Com€rcials”, “Can Vies es queda” a una de les grues del futur Centre Comercial Les Arenes.

Els col·lectius convocants a la manifestació han posat molt d’ènfasi en subratllar el caràcter reivindicatiu i de barri de la manifestació. S’han corejat diversos lemes de suport al centre social i en contra de la política urbanística de les adminstracions: “Contra l’especulació, okupació, “Les immobiliàries destrossen els barris” i “Districte, tu tries pisos de luxe; nosaltres, can vies!”.

El moment culminant de la manifestació s’ha produït quan els manifestants han arribat a Can Vies procedents de la Plaça de Sants, on Diables de Sants i els Bastoners han ofert el millor del seu repertori. Finalment, membres del centre social i dels col·lectius que donen suport a Can Vies han agraït a tothom l’assistència a la manifestació i han encoratjat al públic a seguir participant en les mobilitzacions per aturar la demanda.

Una gran traca ha posat punt i final a la primera gran mobilització en defensa de l’emblèmatic centre social, okupat el 1997 i que va complir 9 primaveres el passat mes de maig, des que Can Vies va rebre la demanda.

Aquesta ha estat la primera mobilització convocada des de el centre social i els col·lectius personats a la demanda. La campanya s’està focalitzant en aturar la demanda mitjançant les mobilitzacions i la pressió popular, tal i com es aconseguir el 1998.

Des del passat 12 de maig, data en que es va rebre la notificació de la demanda, s’ha encetat un campanya de sensibilització i visibilització de la situació de Can Vies al barri. S’han enganxat milers de cartells i adhesius i s’han realitzat nombroses pintades i plantilles. Alhora, s’han enviat més de 600 faxos individuals i d’entitats exigint a les parts implicades – Districte de Sants-Montjuïc, Ajuntament de Barcelona, Ferrocarrils Metropolitans de Barcelona i la Comissió de Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament- que intercedeixin per tal d’aturar la demanda. Els dies previs a la manifestació s’han muntat paradetes al mercat i a la plaça de Sants des d’on informar, recollir signatures i adhesions de suport i distribuïr xapes, banderoles, cartells i octavetes. Aquestes paradetes es continuaran fent de forma regular els dissabtes.

Recordeu que podeu trobar més informació sobre el procés a l’especial de BarriSants.org; Aturem la demanda, el CSA Can Vies és del barri!.