L’Espai Alliberat per la Cultura aterra aquest vespre a Sants

Espai

EspaiSegons informa liberinfo.net, L’Espai Alliberat per la Cultura, en el seu viatge nòmada per la ciutat de Barcelona a la recerca d’un espai, aterrarà aquest vespre a Sants per presentar el seu Segon Acte amb una programació de qualitat. La convocatòria està fixada a les vuit de la tarda a la plaça de Bonet i Muixí (la popularment coneguda plaça Màlaga). Des d’allà els participants es dirigiran al nou Espai Alliberat.

En el comunicat tramès a l’agència de notícies dels moviments socials llegim el següent: "La programació per als pròxims dos dies compta amb la presència, entre d’altres, del cantant Pau Riba, un recital de poesia amb Enric Casassas, de l’estrena en paral·lel amb els cinemes de la pel·lícula El Taxista Ful (premiada en diversos festivals internacionals), teatre a càrrec de Conservas i Las Reinas, concerts amb La Troba Kung Fú (amb membres de Jarabe de Palo, Amparanoia i Dusminguet) i cabaret, tallers i una gran quantitat de coses més que es revelaran una vegada alliberat el nou espai. Tot i que en aquesta ocasió no es compta amb la seva presència, l’Espai Alliberat segueix comptant amb el suport de membres del món de la cultura com Lluís Llach, Manu Chao i Ojos de Brujo.

Després d’un primer acte al teatre Arnau, on preteníem dur a terme una programació de 5 dies que fou interrompuda bruscament per les autoritats municipals, l’Espai Alliberat va fer un entreacte a l’espai públic davant de l’emblemàtic Molino del Paral·lel. Allà, sota el lema "l’Espai Alliberat per la Cultura no es desallotja no s’atura" ja s’anunciava que aviat començaria el Segon Acte d’aquest viatge per la cultura lliure. I avui a les 20,00 h de la tarda ho complim.

Espai El nombre imparablement creixent de tècnics de l’espectacle, vedets, escalfabutaques, professionals de la cultura, precaris de les arts i claca entesa continuem tenint motius per trencar amb la cultura mercantilitzada, per denunciar les faraòniques institucions culturals que elititzen la nostra ciutat, per lluitar contra la precarietat laboral en què viuen la majoria de treballadors del sector de la cultura i per fer una crítica frontal a l’SGAE com a símbol del control de la lliure circulació del coneixement.

Sants és la pròxima parada perquè és un barri amb una història de petits espais culturals autònoms vinculats a la cultura popular obrera, molts d’ells desapareguts. Perquè és un barri actualment sotmès a la pressió urbanística amb plans per continuar "esponjant-lo" al marge del seu teixit social. Sants és la próxima parada perquè és tot un símbol de la cultura feta des de la base a Barcelona.

Ens veiem aquest vespre a les 20,00 h a la plaça Bonet i Muixí per continuar obrint espais per la cultura lliure a Barcelona".