La sala de festes Bahia, recuperada per la cultura

Espai Alliberat per la CulturaL’antiga sala de festes Bahia, i posterior discoteca Rainbow, del carrer Olzinelles 31, acull des del passat dia 16 a l’Espai Alliberat per la Cultura. Amb aquesta acció es continua el que s’inicià al teatre Arnau del Paral·lel per a trencar amb la mercantilització de la cultura i la precarització de tot el sector. Al vespre s’obrí la sala després de 10 anys sense música, i la bola gegant del sostre va tornar a brillar tot i la pols acumulada. Després del passi de la pel·lícula El Taxista Ful, La Troba Kung Fú va començar el concert, seguida de Jalea Real, els Pirat’s Sound Sistema i djs diversos. En diferents moments es va recordar la situació actual de Can Vies. El dissabte, va donar pas a tallers, pasis de video i a artistes com Casasses, Accidents Polipoètics, Javier Amilibia Hergueta, Vicente Escolar, Eduard Escoffet i Arthur Caravan. També s’ha donat espai a convocar una asamblea oberta el dijous a les 20h en aquell mateix espai.

L’edifici pertany, segons fonts veïnals, a una empresa hotelera. Aquesta hauria adquirit l’immoble, juntament amb la Torreta, per a utilitzar-los com a moneda de canvi en una operació urbanística amb l’Ajuntament.