Sants torna a sortir al carrer contra els desallotjaments

 Unes tres-centes persones s’han manifestat aquest vespre pels carrers de Sants en protesta pel desallotjament de La Quinkalla, vivenda okupada al carrer Masnou des de fa més de dos anys que el Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest matí. La marxa, que s’havia convocat a la plaça de Sants a les vuit, ha partit il•luminada per desenes de torxes que donaven llum als freds i sòrdids carrers del barri aquest vespre. La manifestació ha recorregut la carretera de Sants fins arribar a la seu del Districte de Sants-Montjuïc. Allà un grup d’activistes ha muntat un piset improvisat amb trastos vells, acció que ha desconcertat a la nombrosa dotació policial que custodiava l’edifici de l’Ajuntament.

Posteriorment la marxa ha prosseguit el seu camí fins al solar de l’antiga fàbrica okupada Hamsa, on s’han dipositat les torxes al llarg de la tanca que encercla el solar buit. Aquest solar resta sense ús des del desallotjament de l’emblemàtic CSOA Hamsa fa un any i mig. Tot seguit els manifestants s’han dirigit a Les Paies, antiga vivenda okupada de la que només en queda un solar també sense ús.

 Durant el recorregut, els manifestants han proferit crits contra l’especulació i en favor de les okupacions, i s’han fet diverses pintades de protesta en inmobilàries i entitats bancàries. Al final la marxa ha arribat a les portes de La Quinkalla, moment en el que diversos activistes han llegit el comunicat de protesta pel desallotjament i han agraït la presència dels assistents a la convocatòria antiespecultiva. Un cop desconvocat l’acte, diversos joves han segellat simbòlicament les portes de La Quinkalla, deixant als matons contractats per custodiar l’edifici tancats al seu interior. Aquests mercenaris ja havien visitat aquest inmoble anteriorment, armats amb armes blanques per fer-ne fora als seus habitants.

També cal remarcar que a més del desallotjament de la vivenda okupada, els Mossos han desocupat el taller d’art que un veí de 83 anys havia muntat als baixos de l’immoble.

Noves mobilitzacions contra l’especulació

Tot i la jornada intensa de protesta i denúncia de l’especulació arran del desnonament de La Quinkalla, aquest no serà l’última mobilització popular de la setmana. Pel proper dissabte l’Assemblea de Barri de Sants (ABS) ha convocat un cercavila per denunciar l’especulació inmobiliària que pateix la ciutat de Barcelona, i en concret el barri de Sants. L’acte s’ha convocat a la plaça de Sants a les 12 del migdia, i al final del cercavila hi haurà una paella popular.