Detingudes 59 persones en la ocupació del centre d’internament de la Zona Franca

El matí de dissabte 24, es va fer una acció contra els centres d’internament de persones immigrants consistent en l’ocupació del nou Centre d’Internament situat a la Zona Franca. Les persones participants de l’acció eren prop d’una seixantena que han estat inicialment retingudes per la policia durant gairebé una hora i desde prop de les dues se les han endut cap a La Verneda. A l’interior del centre els policies trencaren el micro d’un càmara de TVE i han retingut durant una bona estona a un altre càmara d’Europa Press a l’interior d’una furgoneta. Així, entre els detinguts es troben diversos periodistes: un de TVE, un d’Europa Press, un de BTV, i un altre del setmanari Directa.

El Centre de Preventius que està en construcció, està situat en el carrer D sector C, té una superficie de 2,5 ha i tindrà una capacitat per a 500 preventius dividits en 5 mòduls, amb un total de 320 cel•les.

Tot i això, s’ha realitzat la manifestació de la tarda així com el concert programats dins de la II Caravana Europea per la llibertat de moviment.

Després de les concentracions solidaria del dissabte 24 i del diumenge 25 davant de la comissaria de La Verneda ( c/ Guipúscoa, 74 – L2 Bac de Roda ) per demanar la llibertat de les persones detingudes. Hi ha una nova convocatòria:

Concentració davant de Jutjats a Lluis Companys, avui dilluns a partir de les 9:30