Els detinguts per l’acció contra els centres d’internament surten en llibertat

Els 59 detinguts arran d’una acció pacífica contra els centres d’internament el passat dissabte al matí han sortit en llibertat al llarg de tot el passat dilluns, després de declarar als jutjats del Passeig Lluís Companys. Cap a quarts de nou del vespre, encara quedaven alguns activistes que no havien sortit dels jutjats del Passeig Lluís Companys..

Alguns d’ells, entre els que es troben dos advocats que estaven presenciant l’acció de dissabte i que també van ser detinguts pel Cos Nacional de Policia, han denunciat el tracte vexatori que la policia ha infringit a diversos detinguts. Tot i això, sembla que l’estat de la majoria de les detingudes és satisfactori. Als activistes se’ls imputa els càrrecs de desordres públics i danys, malgrat que, segons ha denunciat una de les advocades presents durant l’acció i que també ha estat detinguda, la policia no havia presentat encara un informe pericial sobre els danys que els activistes suposadament van causar al centre d’internament encara en construcció.