Comença la Festa

Un agost més arriba la Festa Major de Sants. Amb el lema “Aturem la destrucció de Sants, Can Vies és del barri” es presenten les 12s Festes Alternatives de Sants, perquè enguany el dimoni de la destrucció del barri se’ns farà més present que mai. Avui intenta posar les seves grapes al CSA Can Vies, igual que dia a dia intenta menjar-se qualsevol espai d’ús social, tant hi fa que sigui un esplai, com el local d’una comissió de festes, com una coral.

Així ahir diumenge començava el montatge del primer escenari on tindrà lloc la festa major alternativa. La festa organitzada per l’ABS (Assamblea de Barri de Sants), enguany canvia un dels seus emplaçaments. El canvi es deu a que el pàrking de Plaça Sants està ocupat per les obres de l’AVE. La nova ubicació, el pàrking de la plaça Joan Peiró, apareix conseqüència de la negació del districte a cedir l’espai de l’Espanya Industrial, espai ofertat anteriorment per l’Ajuntament, sota pretextes tan absurds com el de que es podia fer malbé la gespa, cal recordar que el Districte hi celebrarà activitats en aquell recinte tan sanes per les plantes com una festa d’espuma.

Però malgrat les adversitats, les Alternatives arriben en el seu 12è any amb un cartell envejable. Com sempre, al·lucinarem amb l’enginy i el risc de la cursa de carretons, remenarem el cul als concerts de rumba, compartirem menjar i converses al sopar popular, esperarem encuriosides el pregó, ens deixarem portar per la imaginació a la marató d’espectacles, jugarem i farem l’impensable a la gimkana rebel, ens encegaran les espurnes del correfoc, ballarem i saltarem a tots els concerts, recordarem les preses i portarem la festa i la música a tots els racons del barri amb el cercacarrers. I a més, aquest any ens deixarà bocabadats la 1a Ballada de Bastons a Sants, aprendrem a jugar a la pilota valenciana i sentirem la música que ens porten els grups de tots els racons dels Països Catalans i d’arreu, i a més gaudirem de tenir a l’escenari de les alternatives La Companyia Elèctrica Dharma, un grup amb una trajectòria històrica ben sòlida i arrelat al nostre barri. Un any més farem nostra aquella cançó de la Dharma que diu que si un dimoni et vol menjar, al damunt li has de ballar . Si el dimoni de l’especulació intenta menjar-nos, nosaltres utilitzarem tots els mitjans per defensar-nos… i ballarem, i ballarem, i ballarem!

Cala anunciar també la creació d’un canal de televisió per internet dins del portal de Barrisants, sota el nom de TV-BS* que en la seva estrena us ensenyarà imatges de la FMAS06 i altres continguts que mica en mica aniran apareixen. Per a acced-hi només cal que aneu a aquest enllaç: http://tv.barrisants.org

Per a + info: Especial Festa Major Alternativa 2006
Federació de carrers